You are currently browsing the Videotorium site of the organization Drupal Közösség. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

A Drupal honosítása

279

A Drupal honosítása


Előadásomban áttekintjük a Drupal jelenleg elérhető fordítási lehetőségeit. Pár szóban megemlítem az alapmotor Locale felületét, melyen lefordítunk pár szöveget, majd ugyanezt a Localization client modul segítségével is elvégezzük helyben. A Translation template extractor modul helyi használatával és a PoEdit felfedezésével folytatjuk az ismerkedést, majd ezt követően a gyakorlatban is csatlakozunk a magyar fordítói csapathoz. Áttekintjük a http://localize.drupal.org felületét, ismertetem a működését. A webes felületen is fordítunk egy párat, majd ezt követően összekötjük a helyi fordításban szerzett .po fájlos tapasztalatainkat a közösségi fordítással. Ezt követően beállítjuk a Localization client modulunkat távoli beküldésre és megvizsgáljuk ennek hatását is. A remek Language checker nevű modulra is vetünk egy röpke pillantást, majd az előadást a Localization update modul rövid ismertetésével zárom. Az előadás keretében fokozatosan lefordítjuk és elérhetővé tesszük egy kisebb modul vagy smink honosítását.

több kevesebb


Drupal, Drupal Hétvége, Drupal Hétvége 2011

Informatika

27:50

2011. november 26.

Szügyi Tamás

2011. december 13.

279
<iframe width="480" height="385" src="//drupal.dev.videotorium.hu/hu/embed/3685" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés